Ugrás a fő tartalomra

2013/1/1 - Jézus az Ég és a Föld teremtője


„Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, Isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap. . Durván kilencvenmillió mérföldre tőle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredő civilizációja oly döbbenetesen primitív, hogy a kvarcórát még mindig pompás dolognak tartja.”
Talán nem sokan tudjátok, hogy melyik kedvenc regényem kezdő sorai az előbbiek. A következőt viszont biztosan ismeritek:
"Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet"
Bár a Bibliát nem úgy szoktuk olvasni, mint a Galaxis Útikalauz Stopposoknakot, vagy bármely hétköznapi könyvet, ebben a negyedévben visszalapozunk a kis fekete, keményfedelű mentálhigiénés tanácsadónk első lapjaira, és a létünk alapjait, okát, és értelmét kutatjuk együtt.

Hát vágjunk is bele!

Biztos vagyok benne, hogy elgondolkoztál már azon, hogy hogyan alakult ki a világunk. Sőt, lehet, hogy ugyanúgy, mint ahogy Douglas Adams is utal rá az előbbi idézetben, te is úgy hiszed, hogy ennek a „jelentéktelen, kékeszöld bolygónak” a lakói a majomtól származnak. Tudom, nekem is ezt tanították biosz órán! J
Sorolj fel néhány elméletet azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakult ki Földünk, és az élet! Milyen lehetőségekben hisznek az emberek? Hányfélét tudtok összeszedni a csoporttal? Melyik a legelterjedtebb?

A Biblia mit mond, hogyan történt az ominózus esemény? Tudom, hogy már milliószor olvastad, de olvasd el most még egyszer, hogy mit ír a Biblia az első lapjain! Segítek: I. Mózes 1-2.
Itt egyértelműnek veszi, hogy az ember, a Föld, sőt az univerzum, a világmindenség, minden Isten teremtménye. Sőt, nem is csak annyi, hogy a teremtménye, de egy szavára lett minden, ami ma létezik.
"Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgy, hogy nem láthatókból állt elő a látható." (Zsid. 11:3)
Azt mondja a Zsidókhoz írott levél, hogy csupán a hit ad erőt, hogy biztosak legyünkbenne, Isten a semmiből teremtette a világegyetemet, és a káoszból a Földet. A semmiből, egy szavára, „Legyen!“ lett, és van. Te hányszor építettél a télen hóembert a semmiből? Na ugye. J Könnyű ezt elhinni? Melyik a legnehezebb része? Légy őszinte magadhoz! Ha vannak kérdéseid, nyugotan tedd fel a szombatiskola vezetőjének, és beszélgessetek külön róla!

Nagyon sok tudós harcol a teremtés valósága ellen, mert azt állítják, hogy a tudomány és Isten teremtő ereje nem összeegyeztethető. Sőt, azt mondják, hogy a tudomány, és Isten maga nem fér össze. Neked mi a véleményed erről? Számodra mi jelent bizonyítékot arra, hogy a kettő megfér egymás mellett? Már ha úgy gondolod, hogy megfér... (És most nem az evolúció és a teremtés összeházasításáról beszélek! J )
(Ha van időd, és tudsz angolul, érdemes megnézni ezt az oldalt, mert rengeteg tudományos cikket találhatsz itt a teremtéssel és az evolúcióval kapcsolatban ;) )

Gondolkoztál már azon, hogy miért tartják olyan hihetetlen dolognak Isten teremtését a tudományban hívők? Miért olyan hihetetlen, hogy az a természetfeletti személy, aki maga teremtette a természet törvényeit, képes azokon kívül is működni?

Olvasd el Zsolt. 33:6, 9 és Jer. 51:15-16 verseit, és szedd össze, Isten bölcsességén kívül mely tulajdonságait emeli ki a Biblia a teremtéssel kapcsolatban! Mennyit gondolkoztál azon, hogy Istennek ilyen tulajdonságai is vannak?
Nagyon ritkán gondolkozunk azon, hogy vajon minden isteni személy részt vett-e a teremtés folyamatában. Mit mond erről Jn 1:1-3 illetve Kol. 1:15-16? Mit írnak ezek a versek a teremtő Istenről? Milyen tulajdonságokat emelnél ki ezekből a szakaszokból?

Így, a befejezés előtt meditáljunk el kicsit a jelenen! Van egy Istenünk, aki képes volt megteremteni a Földet, és előtte az egész univerzumot, ugye. Mit mond Isten későbbi cselekedeteiről Jn 2:7-116:8-13, illetve 9:1-34 versei? Mit gondolsz, ha Isten megteremtette a Földet, aztán egy csomó csodát tett a fia (majd később az apostolok) által a zsidók közt, akkor vajon a jelenben is képes tenni valamit, és segíteni neked abban a problémádban...? Tudod, igen, arra gondolok! J

Soha ne feledd: Isten okkal teremtett Téged. Ez az ok pedig nem más, mint hogy szeretett, már akkor, amikor te még nem is léteztél. Ha pedig így van, biztos vagyok benne, hogy segíteni fog neked minden helyzetben, és igenis MEGTEREMTI azt a bizonyos várva várt megoldást. Csak neked. „Ne pánikolj!” ;)

A Sci-Fi vezető

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/9 - Igaz szavak

Öleld át az igazságot! Sokszor érzem azt a szüleimmel vagy a barátaimmal szemben, hogy én mindent jobban tudok. Lehetséges, hogy valóban nálam van az igazság és vannak is érveim, amik alá tudják támasztani ezt, mégis a Biblia Salamonon keresztül arra szólít fel, hogy hallgassuk meg a másikat, figyeljünk oda arra, amit mond. Ősi bölcsesség, minden vallás és kultúra egyik fő pontja ez. Hiszen akkor vagyunk bölcsek, ha meghallgatjuk a másikat és megfontoljuk a mondandóját, minthogy inkább a saját mellünket verve kiabáljuk az igazságot. Ami persze lehet, hogy nem is az igazság, inkább csak egy hamis nézőpont. Vajon tudhatjuk-e a való igazságot minden esetben? Egyáltalán van-e olyan eset, amikor a teljes igazság birtokában vagyunk?